ACTUEEL

Dertien Duitse patiënten Jansen Steur melden zich

Tot nu toe hebben zich 13 patiënten gemeld die vrezen dat ze in de SLK-kliniek in het Duitse Heilbronn niet op een juiste manier door de Nederlandse arts Ernst Jansen Steur zijn behandeld. Dat heeft de kliniek donderdag gemeld. De instelling had een speciaal telefoonnummer geopend, nadat het verleden van Jansen Steur aan het licht was gekomen.

De kliniek laat alle dossiers onderzoeken van patiënten die door de Nederlandse arts zijn behandeld. De onderzoekscommissie kijkt afzonderlijk naar de patiënten die zich hebben gemeld. Hun dossiers zijn volgens de kliniek inmiddels uitvoerig geëvalueerd.

Schade 'onwaarschijnlijk'

De uitkomsten zullen eerst met de patiënten worden besproken, voordat ze openbaar worden. De kliniek heeft meteen na het ontslag van Jansen Steur laten weten dat het onwaarschijnlijk is dat mensen daadwerkelijk schade hebben opgelopen door de arts.

Het Openbaar Ministerie in Duitsland liet deze week weten dat, ondanks de grote ophef, tot nu toe niemand tegen hem aangifte heeft gedaan. Wel hebben zich "hooguit tien" mensen bij het OM gemeld. Het kan nog "weken of maanden" duren voor het onderzoek is afgerond.

Jansen Steur wordt in Nederland verdacht van ernstige medische missers. Hij zou foute diagnoses hebben gesteld waardoor zijn patiënten grote schade opliepen. Zo vertelde hij mensen dat ze een ernstige ziekte hadden als alzheimer of parkinson, terwijl dat helemaal niet zo was. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top