ACTUEEL

Roland Koopman voorzitter medische staf Bernhoven

Dermatoloog Roland Koopman is per 1 januari 2013 voorzitterschap van de Vereniging Medische Staf van ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel. Hij volgt anesthesioloog Marcel Schenkels die drie jaar voorzitter is geweest op in deze functie.

Mensgericht ziekenhuis

Een belangrijke missie voor de komende jaren noemt Koopman het bereiken van het predicaat meest mensgerichte ziekenhuis. Andere uitdagingen voor de toekomst ziet Koopman in onder meer de veranderende financiering van de zorg en de vraag die daarmee samenhangt: hoe blijven wij aantrekkelijk voor artsen en patiënten?

Kwaliteit en veiligheid

Oud-voorzitter Schenkels noemt als een van de belangrijkste veranderingen die hij in zijn voorzittersperiode heeft bewerkstelligt de organisatiewijziging naar de zogenaamde Resultaat Verantwoordelijke Eenheden (RVE). In deze nieuwe structuur heeft elke RVE een eigen medisch specialist die verantwoordelijk is voor zijn of haar afdeling. Deze medisch leiders worden ondersteund door een manager bedrijfsvoering. Beiden zijn lid van de RVE-raad. “Dat is een wezenlijke verandering”, zegt Schenkels. “Van oudsher besprak het bestuur medische staf zaken als kwaliteit en beleid voor zowel polikliniek als kliniek met de raad van bestuur. Met de RVE-structuur is het de RVE-raad die de bedrijfsmatige zaken behartigt. De medische staf buigt zich nu meer over de thema’s als kwaliteit en veiligheid.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top