ACTUEEL

Consument verwacht veel van medische innovatie

Wereldwijd verwacht ruim de helft van de mensen dat toekomstige innovaties op het gebied van medische technologie hen zullen helpen bij het inperken van ernstige gezondheidsproblemen. Dit blijkt uit de internationale 'Meaningful Innovation Index' die elektronicafabrikant Philips heeft uitgebracht.

Uit de Index blijkt dat ruim drie op de vijf mensen (64 procent) denken dat ze met behulp van technologie hun eigen gezondheid beter kunnen bevorderen. Nog eens 58 procent denkt een ernstige ziektes te krijgen dankzij toekomstige innovaties op het gebied van medische technologie. Bijna negen op de tien mensen hebben behoefte aan innovaties die hen helpen om de gezondheid van hun gezinsleden te bevorderen.

Kansen

Daar staat tegenover dat maar de helft van de mensen tevreden is met bestaande innovaties. Philips spreekt in dit verband over een wereldwijde 'innovatiekloof'. Volgens Philips zit hier ook een positieve kant aan. "Het dichten van de 'innovatiekloof' biedt geweldige kansen voor bedrijven", aldus Jim Andrew, Chief Strategy & Innovation Officer bij Philips. "Wij bij Philips voelen ons uitgedaagd om innovaties te ontwikkelen die echt een verschil maken in het leven van onze klanten. Zo willen we tevens bijdragen aan oplossingen voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen." Die uitdagingen liggen volgens Andrew ondermeer op het gebied van milieubescherming, zelfstandig wonen op latere leeftijd, preventieve gezondheidszorg, medische behandelingen en medische diagnostiek.

Forum

De Meaningful Innovation Index is 23 januari gepubliceerd ter gelegenheid van het jaarlijkse World Economic Forum in het Zwitserse Davos. De Meaningful Innovation Index is een wereldwijd onderzoek naar behoeften, houdingen en verwachtingen ten aanzien van innovatie. Het onderzoek is uitgevoerd onder 5000 respondenten in vijf landen, waaronder naast China, de Verenigde Staten, Saudi-Arabië , Rusland ook Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top