ACTUEEL

Mondriaan snijdt minder diep in formatie

Ggz-aanbieder Mondriaan in Maastricht en Heerlen schrapt het komend jaar honderd formatieplaatsen. Dit zijn er vijftig minder dan in november voorzien. Dit heeft Mondriaan woensdag bekend gemaakt.

De totale bezuiniging bedraagt 10 miljoen euro en is met name gericht op het terugdringen van de personele kosten. De zorg wordt zoveel mogelijk ontzien. De maatregelen hebben vooral gevolgen voor de ondersteunende diensten. Ook wordt het aantal managers gereduceerd.

Hogere productiviteit

Mondriaan ziet daarnaast mogelijkheden om de productiviteit te verhogen. Door het bundelen van afdelingen en het nog verder standaardiseren van processen kan de efficiency vergroot worden. Zo  wordt de klinische zorg geconcentreerd op de hoofdlocaties in Heerlen en Maastricht en waar mogelijk vervangen door ambulante zorg. De deeltijd behandeling voor ouderen wordt geconcentreerd in Heerlen. De methadonverstrekking wordt gereorganiseerd.

Dagopvang

Ook worden diverse projecten uitgesteld of stopgezet. Het gaat hierbij om het arbeidstoeleidingsprogramma Werk2000 en de forensische research en development. Het land- en tuinbouwproject De Heihof in Landgraaf gaat sluiten. Voor patiënten van deze voorziening wordt elders dagopvang gerealiseerd.

Gedwongen ontslagen

Met de huidige plannen wordt de reductie in de formatie van 150 fte teruggebracht naar circa 100 fte op een totaal van 1754 fte. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Medewerkers worden maximaal begeleid naar ander werk of gestimuleerd om gebruik te maken van regelingen om eerder te stoppen met werken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top