ACTUEEL

De Sionsberg voldoet aan nieuwste veiligheidsnorm

Het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum voldoet aan de nieuwste veiligheidsnorm voor ziekenhuizen. Dat blijkt uit een extern onderzoek dat eind 2012 is gehouden.

Het kleinste ziekenhuis van Nederland beschikt hiermee over een gecertificeerd Veiligheids Management Systeem (VSM) dat voldoet aan de nieuwste norm: NTA8009:2011.

Audit

Martijn Möllers, chirurg en stafvoorzitter van De Sionsberg is blij met de uitkomsten van de audit. “In een tijd waarin de kwaliteit van ziekenhuizen een belangrijk onderwerp is op de politieke en sociale agenda, is het goed om te laten zien dat patiënten in De Sionsberg zich veilig kunnen voelen.” Zo spreken mensen elkaar aan dankzij de korte lijnen in het ziekenhuis en is iedereen bezig met het reduceren van risico’s.

Verscherpt toezicht

Voor het ziekenhuis is de certificering een opsteker. De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelde het ziekenhuis anderhalf jaar geleden, eind mei 2011, nog onder verscherpt toezicht. Aanleiding voor het inspectiebezoek destijds aan De Sionsberg was een melding van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie over het disfunctioneren van de vakgroep cardiologie.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top