ACTUEEL

Fusie kankercentra gaat toch door

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ) gaan toch fuseren en wel per 1 juli. Beide instellingen hebben donderdag bekendgemaakt een intentieverklaring te hebben getekend.

Door de fusie ontstaat een landelijk instituut waarin de oncologische en palliatieve zorg gebundeld wordt. Over de fusie was veel te doen: er waren ruzies tussen onder meer directie, raad van toezicht en personeel. Grootste probleem was voor het personeel dat ze bang waren dat het bestuur de fusie “gehaast en onzorgvuldig” door zou voeren. Eind december barstte de bom: de directeur werd ontslagen door de raad van toezicht. Nadat de voorgedragen kandidaat van het IKZ-personeel werd aangesteld als interim-directeur, keerde de rust weer terug. “De dialoog is daarna weer op gang gekomen”, zo lieten beide instellingen weten.

Fusieproces

Onderdeel van de intentieverklaring zijn de doelstellingen voor de komende vijf jaar. Het voorgenomen besluit tot fusie wordt dit voorjaar aan de raden van toezicht en medezeggenschapsorganen van beide instellingen voorgelegd. Een nog te benoemen kwartiermaker gaat het fusieproces begeleiden.(ANP / Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top