ACTUEEL

GGzE stuurt patiëntgegevens naar ICT-bedrijf

GGZ Eindhoven (GGzE) heeft afgelopen week per ongeluk gevoelige medische gegevens naar een ICT-bedrijf gestuurd. Dat bevestigt een woordvoerder van GGzE na berichtgeving daarover op Nu.nl.

Een medewerker van de instelling had onder meer de diagnose en de gebruikte medicatie van een patiënt naar een algemeen adres van ICT-bedrijf CARE doorgestuurd.

E-mail

Volgens GGzE wordt er normaal gesproken nooit vertrouwelijke informatie per e-mail verstuurd. "Hier is echt sprake van een zeer bereidwillige, maar onachtzame medewerker. Hij wist dat het niet mocht maar dacht het toch 'even gauw' te versturen", aldus een zegsvrouw.

Regelmatig

Directielid Joost Sanders van CARE liet Nu.nl weten op het algemene e-mailadres regelmatig informatie te ontvangen die duidelijk niet voor CARE bedoeld is. Hij vindt het "bizar en schandalig" dat persoonlijke informatie "zo onzorgvuldig wordt behandeld", zeker gezien de recente discussies rondom het elektronisch patiëntendossier (epd) en 50Plus-voorman Henk Krol die in 2012 inbrak in Diagnostiek voor U. Dat is een overkoepelend systeem met medische gegevens van duizenden Brabanders. Krol kreeg daar toegang toe met een vijfcijferige code van GGZ Eindhoven. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

inspraakindezorg

10 februari 2013

Zeker geen contract getekend zoals de eis is bij de toekomstigge beheerder van het EPD.
Want dan kan er niets fout gaan. Nee ook geen fouten ten goede trouw of inzage van onbevoegden e.t.c. e.t.c Er is n.l een een oplossing om misbruik te voorkomen met de naam contract.

Top