ACTUEEL

FNV ontstemd over afwezigheid bij Meavita-hoorzitting

Vakbondsbestuurder Jan Kramer van ABVAKABO FNV is uitermate ontstemd dat de werknemersvereniging niet is uitgenodigd voor de Kamerhoorzitting rond het faillissement van Meavita.

Weeffouten in het systeem

In het tweede en laatste deel van de hoorzittingen komende vrijdag wil de Kamer onderzoeken waar de weeffouten in het systeem zitten. Kramer: "De situatie bij Meavita is een belangrijke casus voor de politiek. De politiek wil kijken welke lessen voor de toekomst geleerd kunnen worden uit de situatie bij Meavita. Bijzonder vreemd dat de kamer het niet nodig vindt de grootste vakbond in de zorg, nauw betrokken bij het verleden en heden van Meavita en belangenbehartiger van de werknemers, te horen."

Meavita-betrokkenen

Op initiatief van een aantal Kamerleden worden verschillende betrokkenen bij de ondergang van het zorgconcern Meavita gehoord. In de eerste hoorzitting kwamen onder meer directieleden van Meavita aan het woord, maar ook leden van de raad van bestuur en commissarissen, leden van de cliëntenraad, de voorzitter van de ondernemingsraad en leden van de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de Nederlandse Zorgautoriteit. Vrijdag komen onder andere de gemeenten, zorgaanbieders en -kantoren en de patiëntverenigingen aan het woord.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top