ACTUEEL

Jellinek Curaçao claimt schade sluiting

Jellinek Curaçao claimt schade sluiting

De Jellinek-ontwenningskliniek op Curaçao wil de schade vergoed krijgen die is ontstaan door de sluiting van de kliniek op 1 januari 2013. Dat meldt de NOS.

Een van de initiatiefnemers van de kliniek, zakenman Jacob Gelt Dekker, wil het Curaçaose ministerie van Economische Ontwikkeling en de inspecteur Gezondheid aansprakelijk stellen. Het ministerie en de inspectie hebben langs elkaar heen gewerkt, stelt hij. Dat heeft geleid tot problemen voor de kliniek. "Het ministerie van Economische Ontwikkeling werkt jaren aan medisch toerisme en maakt daarvoor een tariefontheffing mogelijk, maar tegelijkertijd doet het ministerie van Gezondheid er alles aan om buitenlanders te weren”, zegt Dekker tegen de NOS.

Klachten

Andere problemen waren dat het lang duurde voordat de diploma’s van de artsen werden erkent. Dit heeft ertoe geleid dat de kliniek een ernstige berisping van de inspectie heeft gekregen. Daarnaast klaagt Dekker over tegenwerking vanuit verzekeraars. Zij zouden onterecht hebben geklaagd over het in rekening brengen van luxe verslavingszorg. Volgens Dekker betalen patiënten de helft van de 14.000 euro kostende behandeling.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

22 februari 2013

Zou "erkend" in het vervolg met een "d" mogen?

Top