ACTUEEL

Bezuinigingen houden private investeerders uit ggz

Private investeerders schrikken vooralsnog terug voor toetreding tot de markt voor psychische zorg. Hoewel ze belangstelling hebben, weerhoudt de combinatie van budgetkortingen, het gesloten karakter van de markt en inconsistent overheidsbeleid private partijen van financiële deelname, zo constateert het Financieele Dagblad.

De ggz is interessant voor investeerders vanwege het groeiperspectief. Ongeveer één op de vier Nederlanders doet ooit een beroep op de ggz. Mede hierdoor is de omzet van de ggz sinds 2000 met 7,4 procent per jaar gestegen. Volgens het FD wekt dit gegeven de belangstelling van private equity-partijen als Holland Venture, Waterland en Gilde Healthcare.

Bezuinigingen

De straffe bezuinigingen die de overheid de ggz heeft opgelegd maakt de private partijen vooralsnog kopschuw. Ook zouden ze te weinig private samenwerkingspartners zien en vinden ze het beleid van de overheid en zorgverzekeraars niet consistent genoeg.

Tien procent

Organisatieadviesbureau Boer & Croon in Amstelveen verwacht niettemin dat het aandeel van private investeerders over een jaar of vijf 10 procent kan bedragen, aldus het FD. Momenteel is nog geen 1 procent van de markt in handen van private investeerders.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jansen

9 maart 2013

Private investeerders horen helemaal niet in de zorg. En al zeker niet de psychische zorg.
De psychische problemen is vaak juist gerelateerd aan financiele problematiek. Velen zouden geholpen zijn met een schuldenvrije of gesaneerd bestaan. Maar ja de moraal is wel zo doorgeslagen. Alles valt onder de bezuiniging tegenwoordig van Mw Schippers. Die vrouw moet echt weggevaagd worden door autochtoon Nederland. Ze is omgekocht door Arabische investeerders heb ik gehoord. Ja dat klinkt ongeloofwaardig he? Vraag maar Aboutaleb. En hoe de allochtonone wijken nog enegszins rustig gehouden moeten worden.

Top