ACTUEEL

MC Westerbuurt moet van inspectie schoner werken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Medisch Centrum Westerbuurt in Venhuizen een bevel gegeven om handelingen rond infectiepreventie te staken. Volgens de inspectie is de infectiepreventie in de praktijk onvoldoende geborgd.

De inspectie is van oordeel dat er in MC Westerbuurt, de praktijk van huisarts Van der Marel, een acuut risico aanwezig is voor de patiëntveiligheid. De inspectie heeft op 4 maart onderzoek gedaan naar aanleiding van een melding. Tijdens dit bezoek heeft de inspectie geconstateerd dat de praktijk op cruciale onderdelen niet voldoet aan ondermeer de richtlijn "Infectiepreventie in de huisartsenpraktijk".

Geen controle

Zo constateerde de inspectie ondermeer dat de wijze van sterilisatie geen enkele controle kent. Wegwerpnaalden, spuiten en ook hechtdraad worden gesteriliseerd en verpakt in reeds gebruikte verpakkingen. Er is geen aantoonbare controle van het schoonmaakvat. Binnen de praktijk is er onvoldoende uitvoering gegeven aan de hepatitis B-preventie. Aangetroffen materialen zoals steriele catheters en desinfectans, waren veelal over de verloopdatum heen. Het bevel geldt voor zeven dagen, maar de minister van VWS kan de duur verlengen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top