ACTUEEL

Van Rijn legt oor te luisteren in Kamer

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid gaat bij alle Kamerfracties langs om te horen hoe ze tegen de hervorming van de langdurige zorg aankijken. Eind maart zal Van Rijn zijn plannen presenteren.

Alleen de PVV gaf aan geen behoefte te hebben aan zo'n gesprek. Ook buiten de Kamer heeft Van Rijn dit soort inhoudelijke gesprekken die hij wil gebruiken om draagvlak te krijgen voor zijn plan.

Bezuinigingen

SP-Kamerlid Renske Leijten spreekt van “een prettig gesprek, maar die bezuinigingen hangen toch in de lucht''. De SP vreest afbraak van de zorg en voorziet duizenden ontslagen in de thuiszorg. Fleur Agema (PVV) geeft aan dat haar partij zich “met hand en tand zal blijven verzetten tegen de ontmanteling van de ouderenzorg''. “Het is van de zotte dat de oudere generatie, die het land heeft opgebouwd en bloembollen at in de oorlog, het kind van de rekening is geworden en dat tegelijkertijd de geldverspilling doorgaat'', aldus Agema.

Overheveling

In het regeerakkoord van VVD en PvdA staat dat de langdurige zorg bij ziekte en handicap en ouderenzorg in instellingen wordt overgeheveld naar een landelijke voorziening. Niet-medische zorg, zoals begeleiding en verzorging, gaat over naar gemeenten. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Kees Marges, Voorzitter Platform VG Rijn

14 maart 2013

Jammer dat de indruk wordt gewekt dat partijen als de SP en PVV zich alleen maar zorgen maken om de werkneemsters/ers resp. de ouderen. Volgns mij doen ze meer en zou daar ook best wat over te melden zijn. Of heb ik het mis?

Top