ACTUEEL

UMCU en St. Antonius verdelen kinderneurologie

Het UMC Utrecht en het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein intensiveren hun samenwerking op het gebied van kinderneurologie door verschillende aandachtsgebieden duidelijk te verdelen. Dat melden de ziekenhuizen.

Verdeling

Het UMC Utrecht richt zich op epilepsie, vasculaire aandoeningen en neuromusculaire ziekten. Het St. Antonius Ziekenhuis richt zich op jonge patiënten met hoofdpijn en ontwikkelingsachterstand.

Voordelen

Door de verdeling komen kinderen met één van deze aandoeningen direct op de plek met de meeste kennis en ervaring. Verder leidt de verdeling tot kortere wachttijden en kan er sneller een juiste diagnose worden gesteld. De verdeling leidt er verder tot meer specifieke kennis van de betrokken teams. De kinderneurologen in beide ziekenhuizen zullen nauw samenwerken door patiëntenbesprekingen en onderlinge nascholing.

Kees Braun, kinderneuroloog in het UMC Utrecht: “Jaarlijks komen in onze ziekenhuizen samen zo’n 1250 nieuwe patiënten met een kinderneurologisch probleem op de polikliniek. Daarnaast nemen we 550 kinderen per jaar op, en zien we meer dan 300 kinderen in dagopname. Het is heel fijn dat we deze patiëntjes nu op een snellere en effectievere manier kunnen gaan helpen, door te zorgen dat ze gezien worden door specialisten met de meeste expertise.’

Opleiding

Kinderneurologen in opleiding krijgen naast hun academische stage in het UMC Utrecht de gelegenheid krijgen om brede kinderneurologische ervaring op te doen in het St. Antonius Ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top