ACTUEEL

Rijnland Ziekenhuis krijgt één loket spoedzorg

Het Rijnland Ziekenhuis wil naar één loket voor spoedzorg. De huisartsenpost en de spoedeisende zorg worden samen gevoegd in een nieuwe acute zorgpost. Deze moet komen op de locatie Leiderdorp. Het ziekenhuis en Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR) hebben hiertoe woensdag een intentieverklaring getekend.

Voor deze nieuwe werkwijze gaan Rijnland Ziekenhuis en SHR de patiëntenstroom voor spoedzorg fysiek, logistiek en functioneel herinrichten. Na de verbouwing voldoen zowel de huisartsenpost als de spoedeisende hulp aan de modernste eisen op het gebied van samenwerking tussen de eerste en tweede lijn. Ook is deze acute zorgpost geheel voorbereid op een toekomstige verdere integratie van de acute zorg.

Huisarts poortwachter

Op de nieuwe acute zorgpost beoordeelt de huisarts als poortwachter of de patiënt kan worden geholpen op de huisartsenpost of wordt doorverwezen naar spoedeisende hulp. “Het werken met één loket is niet alleen duidelijker voor patiënten, maar bespaart ook kosten”, zegt Ron Treffers, voorzitter raad van bestuur Rijnland Ziekenhuis. “Veel mensen die op eigen initiatief naar de spoedeisende hulp komen, hadden voor de klacht bij de huisarts terecht gekund. ‘Door de triage voor spoedzorg bij de huisarts te centraliseren krijgt iedere patiënt passende zorg’, zegt Ulf Arndt, voorzitter raad van bestuur SHR.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Pietersen

8 april 2013

Wat staat hier eigenlijk? Huisartsenpost Alphen a/d Rijn dicht? Dat betekent dan binnenkort voor ons (in Nieuwkoop) 26 km naar een huisartsenpost in ANW-uren. Schande!
Met het argument dat dit duidelijker is voor patiënten? Hoe durf je.

XRJtzSDrq

19 april 2013

I guess finding useful, reliable inofrmtaion on the internet isn't hopeless after all.

QZFgHHSHfBHQikMGf

19 april 2013

This shows real epexrtise. Thanks for the answer.

Top