ACTUEEL

UMCN en Herman van Veen bundelen krachten

Het UMC St. Radboud en Herman van Veen gaan samen onderzoeken of ze het Alfred J. Kwakhaus kunnen realiseren in Duitsland. De overeenkomst daartoe werd maandagochtend ondertekend tijdens het evenement TEDxNijmegen.

De overeenkomst werd ondertekend door Herman van Veen en Melvin Samsom, voorzitter van de raad van bestuur van het UMC St Radboud. Het Alfred J. Kwakhaus moet een voorziening zijn voor gezinnen met kinderen die zich in een moeilijke sociale- of gezondheidssituatie bevinden. Het huis zal 18 vakantiewoningen omvatten. Waar nodig worden de vakantiewoningen voorzien van medische apparatuur ter ondersteuning van de kinderen. Het Alfred J. Kwakhaus komt in Goch, net over de grens in Duitsland.

Herman van Veen Stiftung

Het Alfred J. Kwakhaus is een project van de Herman van Veen Stiftung. De stichting wil kinderen en jongeren helpen met hun ontwikkeling. De stichting trekt zich daarbij niets aan van landsgrenzen. Speciale aandacht is er daarbij voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. De stichting is in 2003 opgericht door Herman van Veen en Hans-Werner Neske. 

Eindrapport

Het UMC St. Radboud gaat onderzoeken of het een inhoudelijke rol kan spelen bij de verdere ontwikkeling, realisatie en exploitatie van het Alfred J. Kwakhaus. Uiterlijk 1 november zal de werkgroep een eindrapportage presenteren. 

TEDxNijmegen

Maandag vindt de eerste editie van TEDxNijmegen plaats met als thema ‘Accelerate from age 0 to 110’. Skipr doet hiervan live verslag op via een liveblog. Ook kunt u de hele dag de livestream volgen van dit evenement. In de loop van de dag verschijnen er bovendien filmpjes van de TED-talks op youtube.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top