ACTUEEL

Game voor seh wint prijs e-learning

De serious game abcdeSIM heeft de E-learning Award 2013 gewonnen. Dat meldt het Erasmus MC in een persbericht. De game werd ontwikkeld door medewerkers van het Rotterdamse umc.

De prijs is een initiatief van e-learning.nl en werd uitgereikt tijdens het e-learningevenement 2013. Met adcdeSIM leren (jonge) artsen het hanteren van de ABCDE-methode, de wereldwijde standaard voor traumatologie. ABCDE staat voor Airway, Breathing, Circulation, Disability en Exposure. De methode moet ervoor zorgen dat artsen als eerste de primaire levensbedrijgende letsels aanpakken zoals een verstopte luchtweg en zich niet laten afleiden door een in het oog springende bloedende wond.

Accreditatie

Het simulatiespel is inmiddels geaccrediteerd door artsenfederatie KNMG, het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) en de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV). Daarmee is abcdeSIM de eerste game die erkend is als volwaardig opleidingsinstrument, aldus het Erasmus MC. In eerste instantie is het simulatiespel bedoeld voor jonge dokters die beginnen in het Erasmus MC en huisartsen in opleiding die aan hun stage op de afdeling spoedeisende zorg (SEH) beginnen.

Kostenbesparing

Volgens Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit, internist in het Erasmus MC, zal de game de live training nooit vervangen. Wel kan de game de fysieke training deels overnemen met kostenbesparing als gevolg. Ook hebben jonge dokters dankzij de game een hoger startniveau als ze aan de fysieke training beginnen. Klein Nagelvoort is de bedenker van de game.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top