ACTUEEL

Reïntegratiebedrijf Zeeuwse ggz moet stoppen

Het Zeeuwse werk- en reïntegratiebedrijf Psyiënt moet als gevolg van bezuinigingen de activiteiten staken. Door de sluiting verliezen dertien werknemers en tientallen cliënten van ggz-instelling Emergis hun baan.

Psyiënt stopt per 1 juli. Emergis zegt verrast te zijn door het nieuws over de gedwongen sluiting en vindt het buitengewoon jammer dat deze unieke voorziening moet sluiten. Emergis en Psyiënt voeren binnenkort een gesprek om te bekijken hoe cliënten zo goed mogelijk naar een andere werkplek kunnen worden begeleiden.

Advies

Psyiënt en Emergis hebben een lange geschiedenis. Naast de arbeidsmatige samenwerking, organiseerden Psyiënt en Emergis de jaarlijkse verwenzorgdag voor cliënten. Verder was Psyiënt een vaste partner op de landelijke open dag van de zorg en stond de fruit- en groentekraam elke woensdag in het restaurant van de centrale voorziening in Kloetinge. Ook gaf Psyiënt als cliëntenbelangenbehartiger gevraagd en ongevraagd advies aan Emergis. Zo waren zij tegen de voorgenomen fusie met de Parnassia Bavogroep en stimuleerden zij het opzetten van de werkleerbedrijven zoals we die nu bij Emergis kennen.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

18 april 2013

afbraakzootje nederland en daar hebben dan nog mensen op gestemd ook. afgang den haag

Doeland

22 april 2013

Het intro van dit artikel suggereert dat er 13 werknemers van Emergis hun baan verliezen. Dat klopt niet. Het gaat om de directeur en zo'n 12 werkbegeleiders die allen in dienst zijn bij Psyiënt. Het klopt wel dat er tientallen cliënten van Emergis hun werkplek kwijt raken. Ten slotte, Psyiënt is een onafhankelijk werk- en reïntegratiebedrijf en geen onderdeel van Emergis.

Top