ACTUEEL

Louise Gunning benoemd tot kroonlid SER

Louise Gunning is door de ministerraad per 1 mei 2013 benoemd tot kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Paul Schnabel is benoemd tot plaatsvervangend kroonlid van de SER.

Gunning is sinds april 2012 voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor was ze van januari 2001 tot augustus 2010 bestuursvoorzitter van het Academisch Medisch Centrum (AMC) en van september 2010 tot april 2012 voorzitter van de gezondheidsraad. Op dit moment is Gunning ook lid van de raad van advies van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ).

Schnabel

Schnabel  was tot maart 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en is hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Gunning en Schnabel volgen minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) Jet Bussemaker en NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy, op.

Skipr 99

Gunning stond meerdere malen in de Skipr 99. Haar hoogste positie behaalde ze in 2012 toen ze terug te vinden was op plaats 8. In de meest recente editie van de Skipr 99 is Gunning niet opgenomen.

De SER bestaat voor tweederde uit leden van werkgevers- en werknemersorganisaties en voor een derde uit door de Kroon benoemde leden. De kroonleden zijn sociaal-economische deskundigen die tevens als bruggenbouwers tussen werkgevers- en werknemersleden fungeren.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

22 april 2013

Louise, van harte gefeliciteerd!

Top