ACTUEEL

Gelderse arts voor bijna 9 ton opgelicht

Een groep oplichters is erin geslaagd om een 64-jarige arts uit Gelderland over te halen om in nog geen jaar tijd in totaal bijna negen ton over te maken naar verscheidene bankrekeningen in het buitenland. Dat meldt Omroep Gelderland.

De weduwnaar dacht dat hij via datingsite Relatieplanet in contact was gekomen met een 27 jaar jongere vrouw uit New Jersey in de VS. Zij zou een erfenis van 8 miljoen dollar in het vooruitzicht hebben, maar moest eerst allerlei kosten betalen. Die betaalde de arts voor haar, aldus Omroep Gelderland.

Valse documenten

Zijn zoon onderschepte een van de betreffende e-mails en vroeg de Fraudehelpdesk in Apeldoorn om advies. Onderzoek wees uit dat de gebruikte certificaten en documenten vals waren en dat de 869 duizend euro in Nigeria terecht was gekomen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 mei 2013

Het zijn dus niet altijd de minder intelectuelen die ten prooi vallen. Wat was in deze de motivatie een leuke jonge vrouw of het kapitaal dat de erfenis met zich mee bracht.
de bijna 9 ton was op zich ook een leuk bedrag geweest om een relatie aan te gaan met een 27 jarige. naast het pensioen en eventuele andere uitkeringen was dit bedrag voor de komende 20 jaar genoeg voor € 45000,= per jaar

Groet

Anoniem

16 mei 2013

Arme man.... Negen ton lichter en nog steeds zonder vrouw (van 37 jaar) door het leven. Binnenkort ook Dr. Wodka?

Top