ACTUEEL

Jacobine Geel beoogd voorzitter GGZ Nederland

Jacobine Geel beoogd voorzitter GGZ Nederland
Foto: Martijn de Vries

Het bestuur van GGZ Nederland draagt Jacobine Geel voor als nieuwe voorzitter van de branchevereniging. Dit gebeurt tijdens de Algemene Leden Vergadering op 13 juni. Als de leden van GGZ Nederland de voordracht van het bestuur steunen, start Geel op 1 september in haar functie als voorzitter.

Loopbaan

Geel (50) is vooral bekend door haar werk als presentator en spreker voor verschillende radio en televisieprogramma’s en als moderator/voorzitter op bijeenkomsten en congressen. Binnen de ggz heeft ze onder andere het programma geleid tijdens de demonstratie op het Malieveld tegen de kabinetsbezuinigingen op 29 juni 2010.

Naast haar mediawerk heeft Jacobine Geel ervaring als procesbegeleider en al voorzitter in verschillende bestuursfuncties. Ook beschikt ze over een breed netwerk in de politiek. Haar interesse gaat uit naar maatschappelijke thema’s, waarbij zij met haar opleiding en ervaring als theologe, haar kennis van media en politiek en haar capaciteiten als voorzitter en verbinder een belangrijke rol kan vervullen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 mei 2013

Prima dat Marleen Barth eindelijk opstapt. Dat had ze veel eerder moeten doen. Gezien haar werkzaamheden in de 1e Kamer (n.b. voor de PvdA!), had ze dat al eerder moeten doen. Uiteindelijk zit/zat ze met twee petten. Helaas kan ze nu nog steeds het kabinetsbeleid, dat vooral rampzalig uitpakt voor de GGZ, meehelpen om door de 1e Kamer te krijgen. Ik ben van mening dat GGZ m.n. langdurende zorg, aan haar GEEN goede belangenhartiger heeft gehad.

Top