ACTUEEL

IGZ heft verscherpt toezicht TSN Groningen op

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 16 mei 2013 het verscherpt toezicht op thuiszorgorganisatie TSN Groningen opgeheven. De risico’s zijn naar het oordeel van de inspectie voldoende verminderd. De bestuurder geeft volgens de IGZ ook goed invulling aan de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de zorg.

De inspectie stelde TSN Groningen medio november voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht vanwege hoge tot zeer hoge risico’s op het gebied van beschikbaarheid en deskundigheid van personeel, de zorgplannen en de medicatieveiligheid. Ook stuurde het management te weinig op kwaliteitsverbetering en vermindering van risico’s.

Spiegelen

Sinds het instellen van het verscherpt toezicht heeft de inspectie veel verbeteringen vastgesteld. De beschikbaarheid en deskundigheid van personeel zijn nu op orde. Dat geldt ook voor de zorgplannen. TSN maakt goede voortgang bij de verbetering van de medicatieveiligheid maar is hierbij deels afhankelijk van samenwerkingspartners in de eerste lijn. TSN heeft toegezegd ook de andere vestigingen te spiegelen aan de verbeteringen in Groningen.
TSN (onderdeel van ADG Dienstengroep) is een landelijk opererende thuiszorgorganisatie. In 2011 nam TSN Thuiszorg Groningen over uit de failliete boedel van het failliete zorgconcern Meavita genomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top