ACTUEEL

GGz Centraal steekt twee ton in e-health

GGz Centraal investeert dit jaar 200 duizend euro in cliëntgerichte e-health toepassingen. De ggz-aanbieder denkt zo slimmere functies te kunnen paren aan betere behandelprogramma’s.

GGz Centraal heeft e-health aangemerkt als één van de speerpunten in het beleid. De ggz-aanbieder verwacht dat een juiste mix van face to face contacten en e-health de behandeling klantvriendelijker, efficiënter en effectiever maakt.

Applicatie

De extra investering wordt ondermeer benut voor de verbetering van he patiëntenportaal, de koppeling met het Zorg Informatie Systeem (ZIS) en de doorontwikkeling van een zelf ontwikkeld App. De smartphone applicatie wordt nu ingezet voor de behandeling van cliënten met een obsessieve impulsieve stoornis. GGz Centraal denkt dat de App ook inzetbaar is bij andere aandoeningen. Met het oog hierop kunnen na de zomer alle e-health programma’s in eigen beheer opdrachten maken voor de App.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

24 mei 2013

E-health ? Het zal mij wat..mijn zoon met autisme kan niks met E-health. Die heeft goede dagbesteding nodig en betrokken, geduldige hulpverleners. En juist dat wordt afgebroken! Welk bedrijf verdient nu weer aan die 'investering'?

Matthijs Jantzen

31 mei 2013

Beste mevrouw/meneer,
Bij GGz Centraal combineren we e-health met reguliere face tot face contacten. Dus onze behandelaren blijven even betrokken bij hun cliënten als hiervoor. Wij denken dat voor uw zoon erg veel kunnen betekenen. Want juist cliënten met autisme hebben veel baat bij huiswerkopdrachten en tips voor dagstructurerring die ze op hun pc, tablet of mobiel kunnen doen. Daar zijn deze cliënten zelfs erg goed in.

Met vriendelijke groet,
Matthijs Jantzen
Projectleider e-health GGz Centraal

Top