ACTUEEL

Artsen voor rechter na dood kankerpatiënte

Twee alternatieve genezers staan komende week bij de rechtbank in Haarlem terecht voor de dood van een kankerpatiënte. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben ze ten onrechte verzuimd de vrouw te laten behandelen door een reguliere arts.

Bij de vrouw werd in 2007 borstkanker ontdekt. Zij besloot zich niet te laten behandelen door een oncoloog in een ziekenhuis, maar koos voor een alternatieve behandeling door een acupuncturist en een natuurgenezeres. Die behandeling sloeg niet aan. De vrouw overleed in 2011 op 52-jarige leeftijd aan de ziekte.

Zaak Millecam

De alternatieve genezers worden onder meer beschuldigd van dood door roekeloosheid, zware mishandeling met de dood als gevolg en verlating van een hulpbehoevende. Volgens Justitie lijkt de zaak sterk op die van actrice Sylvia Milllecam. Ook die koos na de ontdekking van borstkanker voor een alternatieve behandeling door paranormaal genezeres Jomanda. De Haarlemse rechtbank heeft volgende week 2 dagen uitgetrokken voor het proces.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Van Dijk

27 mei 2013

Veel sterkte voor deze heftig beschuldigde mensen. Wat een drama. De keuze van de patient wordt weer eens niet gerespecteerd. Overgeleverd aan het establisement en bolwerk van medische machthebbers.
Een schande dat men mensen die hun leven wijden aan het welbevinden op deze manier met de grond gelijk gemaakt worden.
Kom laten we de handen in elkaar slaan, laten we kijken naar de mogelijkhden en niet de ander vernietigen!
Jammer, jammer en geheel eenzijdig belicht.

de Jong

27 mei 2013

De primaire keuze voor behandeling van kanker door alternatieve behandelaars is meestal gebaseerd op gebrek aan kennis over ziekte en behandeling gecombineerd met veel angst.
De huisarts die dit onderkent kan hulp van een psycholoog inschakelen of de patiënt zelf begeleiden. Goede uitleg geven over diagnostiek en mogelijkheden van behandeling, net zo lang tot de patiënt de voordelen en nadelen van alle keuzes kan overzien, is nodig. De patiënt moet, verlost van onnodige angst en met kennis van zaken in vrijheid kunnen kiezen voor een behandeling of voor afzien van behandeling.
Pas na de uitspraak van de rechter zullen we weten of de behandelaars goed hebben gehandeld.

Roy Le Doux

27 mei 2013

Zijn alternatief genezers artsen dan? Het wordt een beetje mode artsen te beschuldigen lijkt het.

Top