ACTUEEL

Kwaliteit kunstheup laat veel te wensen over

Borstimplantaten, kunstheupen en andere medische hulpmiddelen worden niet goed genoeg gecontroleerd. Daardoor zijn bijvoorbeeld zogenoemde metaal-op-metaal-heupimplantaten onveilig. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De inspectie wil dat artsen verplicht worden om incidenten met implantaten te melden bij de fabrikant, zodat tekortkomingen eerder worden ontdekt. "Verschillende partijen hebben niet hun verantwoordelijkheid genomen voor de kwaliteit en veiligheid van deze heupimplantaten", constateert de IGZ. "Om verdere gezondheidsschade bij patiënten te voorkomen, heeft de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) deze heupen vorig jaar in de ban gedaan." (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

29 mei 2013

Volgens de orthopedische arts had hij geen alternatief, ook niet voorlopig. Hij wilde niet eens ingaan op mijn vraag hiernaar. Een heupgewrichtsvervangende operatie was het enige wat hij te bieden had en na 5 minuten stond ik weer buiten. Aan mijn heup voorlopig geen gedoe dacht ik en dat houd ik maar even zo. Bovendien bespaar ik de Nederland weer wat aan zorgkosten.

Top