ACTUEEL

Kinderen vestigen wereldrecord reanimeren

Meer dan 2000 basisscholieren uit Nijmegen verbraken woensdag het wereldrecord reanimeren. Tegelijkertijd leerden ze hiermee hoe een reanimatie in zijn werk gaat. Dat meldde het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen dat het initiatief organiseerde.

Woensdag was het grasveld in voetbalstadion De Goffert bezaaid met oefenpoppen en 500 nepdefribillatoren, waarmee de kinderen aan de slag moesten. Met een defribrillator (AED) kunnen stroomschokken worden gegeven als iemand een hartaanval krijgt. Met de inzet van het apparaat bij een hartstilstand stijgt de overlevingskans van 18 naar 48 procent.

Niet hulpeloos

Volgens het ziekenhuis is het goed als kinderen al op jonge leeftijd leren wat ze moeten doen om iemand te reanimeren. "Zo voelen zij zich niet hulpeloos als ze iemand in elkaar zien zakken en kunnen ze gelijk wat doen," aldus een medewerkster.

Het wereldrecord staat in The Guinness Book of Records nog op de naam van The Singapore Heart Foundation. Dat hield vorig jaar een training waar zo'n 1700 deelnemers met de apparaten leerden omgaan. Het Nijmeegse ziekenhuis hoort over 6 weken of het record van de kinderen in het boek wordt opgenomen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top