ACTUEEL

Amstelring draagt vastgoed en bouw Bernardus over

Amstelring draagt de grond van Bernardus over, zodat het nieuwe Bernardus gerealiseerd kan worden. Syntrus Achmea neemt het complex op in haar Zorgfonds. De partijen hebben hiertoe dinsdag een overeenkomst getekend.

Zorgwoningen

Het nieuwe Bernardus in Amsterdam bestaat in totaal uit 172 woningen voor senioren. Veertig daarvan zijn zorgwoningen van Amstelring. Als het nieuwe Bernardus eind 2015 gereed is, bevat het in totaal 172 woningen voor senioren. Amstelring huurt een etage met veertig zorgwoningen: twee groepswoningen voor ouderen met dementie, vijftien tweekamerwoningen voor mensen met lichamelijke aandoeningen en negen eenkamerwoningen voor hoogstwaarschijnlijk tijdelijke opname.

Stellen

De 132 zelfstandige levensloopbestendige woningen worden door Syntrus Achmea verhuurd aan zeventigplussers met of zonder zorgvraag en aan volwassenen met een zorgvraag, bijvoorbeeld vanwege multiple sclerose. Amstelring draagt bewoners voor deze huurwoningen aan. Veel van de zelfstandige woningen zijn ook geschikt voor bewoning door stellen. De verwachting is dat er in totaal zo’n 200 mensen in Bernardus zullen wonen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 juni 2013

En uit oogpunt van Good Governance en het voorkomen van belangenverstrengeling, sluit Achmea Zorg geen contracten af voor zorg in Bernardus. Dit is natuurlijk maar mijn onnozele gedachte. "Binnen ons concern hebben wij strikt gescheiden onderdelen, er kan dus nooit sprake zijn van belangenverstrengeling.", luidt het standaard Achmea antwoord in dit soort situaties. En gij geleufde dat???

De politiek krijgt wat het al jaren roept: "Verzekeraars moeten de regie over de gezondheidszorg voeren".
De centrale rol van de patiënt/client wordt met de mond en in geschrift beleden, maar in de praktijk geheel genegeerd.

Top