Finance

PVV stelt Kamervragen over bestuurder ZuidZorg

PVV-Kamerlid Fleur Agema heeft naar aanleiding van de berichtgeving op Skipr over de kosten van het vertrek van Hanneke Houtzagers bij ZuidZorg, schriftelijke Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Martin van Rijn van VWS. Agema vindt het 'van de zotte' dat Houtzagers 170.000 euro heeft gekregen voor zeven weken werk.

Skipr berichtte maandag 3 juni op basis van de jaarrekening van ZuidZorg over de bezoldiging van Houtzagers. De bestuurder begon op 1 september 2012 bij ZuidZorg. Uit het jaarverslag valt op te maken dat ze er tot 22 oktober gewerkt heeft. In december 2012 maakte ZuidZorg bekend dat ze per direct haar werkzaamheden zou neerleggen omdat er volgens de organisatie "een verschil van mening was ontstaan over de invulling van de functie".

Terugvorderen

Agema wil dat Van Rijn het geld gaat terugvorderen zodat het geld gespendeerd kan worden aan zorg. De parlementariër refereert ook aan eerdere kamervragen die zij stelde over het bestuur van ZuidZorg en de vergoedingen die aan de bestuurders van de zorgorganisatie werden betaald.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

van Dijk

5 juni 2013

Geachte PVV,
Laat ze Maar gooien met geld over de ruggen van hulp-
behoevenden.
Dit levert jullie duizenden stemmen op.
De hele politiek ziet toe en graait.
Ome Geert, doe er wat aan !!!
Dit KAN niet, dit Mag niet en mag niet zo doorgaan.

Top