ACTUEEL

Oud-bestuurder Cordaan krijgt drie ton mee

De in september vorig jaar vertrokken bestuurder van Cordaan Karel Verwey heeft een ontslagpremie ontvangen van ruim 280.000 euro. Dit blijkt uit de jaarcijfers van de Amsterdamse aanbieder van thuis- en gehandicaptenzorg.

Op 26 september 2012 werd bekend dat de wegen van Verwey en Cordaan zich scheidden. Het besluit werd in gezamenlijk overleg met de raad van toezicht genomen.

Leaseauto

Uit de jaarrekening blijkt verder dat Verwey nog tot 31 december 2012 tot het de raad van bestuur van Cordaan heeft behoord en salaris heeft ontvangen. Wel heeft hij eind september zijn leaseauto ingeleverd.

De raad van toezicht van de zorgorganisatie stelt dat er is gehandeld naar de contractafspraken die in 2008 met Verwey zijn gemaakt bij zijn indiensttreding. "Deze afspraken dateren van voor het in behandeling nemen van de WNT." Cordaan meldt overigens ook dat dergelijke contracten in de toekomst niet meer afgesloten zullen worden met haar bestuurders.

Kamervragen

De PvdA stelde Kamervragen aan staatsecretaris Martin van Rijn naar aanleiding van de ontslagvergoeding van Verwey. In antwoord daarop stelt Van Rijn dat het kabinet dergelijke vertrekregelingen maatschappelijk ongewenst vindt. Van Rijn gaat echter geen poging doen om de ontslagvergoeding terug te vorderen bij Verwey, omdat Cordaan juridisch gezien gehouden was om de contractafspraken met Verwey na te komen.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

olaf wijman

7 juni 2013

en het gaat maar door (hele diepe zucht)

Anoniem

8 juni 2013

Jullie zijn allemaal jaloers!

Ik lig in een deuk als ik besef hoe makkelijk het eigenlijk gaat een paar ton te roven van de zorgpot. En wees eens eerlijk, wie zou dit geld dan laten liggen he? Stelletje azijnpissers ha ha

Anoniem

8 juni 2013

Die (verstandelijk) gehandicapten hebben er heus geen last van hoor! Dat weten we bij de VVD al jaren. Een mens moet goed voor zichzelf zorgen anders kan hij het ook niet voor een ander, die overtuiging vindt je niet bij die hypocrite socialisten of ander links volk. Die mogen graag op onze belastinggelden voor sinterklaas spelen. Daar gaan we aan kapot.

Weg met Samsom en zijn graaiers bende.

Ab Oosterhaus

10 juni 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 10-06-2013 09:28.

Top