ACTUEEL

Bergman Kliniek neemt kliniek Schoemacher over

De Bergman Kliniek in Bilthoven neemt het Medisch Centrum Scheveningen, de schoonheidskliniek van cosmetisch arts Robert Schoemacher, over. De bedrijven hebben dat woensdag bekendgemaakt.

Gevolgen voor personeel

De kliniek van Schoemacher was in ernstige problemen geraakt door onder meer geruzie en een justitieel onderzoek naar fraude. De naam Medisch Centrum Scheveningen blijft vooralsnog gehandhaafd. Schoemacher gaat vooral de public relations behartigen en voert twee dagen per week 'injectable'-ingrepen, het wegwerken van rimpels, uit. Enkele administratieve medewerkers verliezen na de overname wellicht hun baan. Maar de medische staf en het medisch personeel zullen in principe aanblijven, zegt de woordvoerder.

Vestigingen klinieken

Schoemacher heeft klinieken in Scheveningen en Amstelveen. De Bergman Kliniek heeft locaties in Bilthoven en Amsterdam. Binnenkort verhuist de vestiging van Bilthoven naar Naarden. Directeur Bart Malenstein van de Bergman Kliniek sluit niet uit dat de klinieken van Schoemacher op termijn worden samengevoegd met het nieuwe zusterbedrijf.

Familieruzie voor de rechter

De kliniek van Schoemacher is in 1978 opgericht door zijn vader. Vader Schoemacher was nog als adviseur aan het bedrijf verbonden. Toen junior de samenwerking plotseling opzegde stapte de vader naar de rechter om zijn maandelijkse honorarium van 15.800 euro te claimen. De rechter wees hem in april ongeveer 47.500 euro toe. Vader en zoon zouden zich inmiddels verzoend hebben.

Beslag op bankrekeningen

In maart raakte de schoonheidskliniek in opspraak, toen een van de artsen en medeaandeelhouder beslag had laten leggen op de bankrekeningen van het bedrijf. In maart bleek dat het Openbaar Ministerie de kliniek verdacht van fraude. Schoemacher zou patiënten 'zwart' hebben geopereerd, zonder de inkomsten op te geven bij de Belastingdienst.

Surseance van betaling

De kliniek heeft in mei surseance van betaling moeten aanvragen. Volgens de woordvoerder is het bedrijf na de overname weer 'in veilig water'. Volgens hem heeft het de kliniek de laatste jaren ontbroken aan een goed zakelijk manager. Dat probleem zou nu zijn opgelost. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top