ACTUEEL

Gynaecologen ageren tegen Spaanse kliniek

De Nederlandse vereniging van gynaecologen heeft bezwaren tegen de praktijken van een Spaanse vruchtbaarheidskliniek die Nederlandse paren met een kinderwens werft. Woordvoerder Jesper Smeenk zei zaterdag in Nieuwsuur dat de kliniek handelt in strijd met de Nederlandse wet omdat de Spaanse klinieken met anonieme eiceldonoren werkt.

De IVF-praktijk uit Alicante heeft in Nederland een steunpunt opgericht en organiseert voorlichtingsbijeenkomsten in Nederlandse hotels en voert actieve reclame. Gynaecoloog Smeenk: “Als Nederlandse gynaecologen willen wij de wet handhaven. In de wet staat dat een kind de identiteit van de donor moet kunnen achterhalen. Anonieme donatie is verboden en daar zijn hele goede redenen voor."

Kosten

De Spaanse IVF-kliniek zoekt gynaecologen in Nederland om vrouwen voor hun behandeling in Spanje voor te bereiden en te begeleiden. Tot nu toe zouden twee gynaecologen hun medewerking hebben toegezegd. Een vruchtbaarheidsbehandeling bij de Spaanse kliniek kost ongeveer 6.000 euro.

Geldklopperij

De Partij van de Arbeid en het CDA in de Tweede Kamer willen van minister Edith Schippers van Volksgezondheid weten of het werven van Spaanse klinieken in Nederland in strijd is met de Nederlandse wet. PvdA'er Khadija Arib noemde de Spaanse handelwijze in Nieuwsuur geldklopperij en misleidend. (bron: ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 juni 2013

Die kuttekijkers moeten niet zo zeuren. Hadden ze zelf maar wat vrouwvriendelijker moeten werken.
Lekker met je tangen in een kut roeren maar als een spanjaard dat doet moord en brnad gillen? Opzouten jullie clubje vagina monolgen liefhebbers. Niemand zit nog te wachten op een kutchirurg.

Vrouwen massal naar Spanje! Dat zal die kutgraaiers leren

Top