ACTUEEL

Huisarts sceptisch over digitaal zelfmanagement

Huisartsen zijn niet zelden sceptisch over zelfmanagementtools. Ze zijn bang dat de patiënt foute gegevens invult of ondeugdelijke meetapparatuur gebruikt. Dat heeft Lynn Rulkens, medewerker zorginnovatie bij verzekeraar CZ gezegd tijdens het Digitale ZorgEvent.

In reactie op de scepsis onder huisartsen benadrukte Jacqueline Baardman, adjunct directeur van de NPCF, het belang van betrouwbare certificering, zoals het CE-keurmerk. Bart Brandenburg, voormalig huisarts en e-healthdeskundige bij Medicinfo, wees daarnaast op het belang van goede en veilige behandelrelatie zodat patiënten hun arts kunnen bevragen over de kwaliteit van een digitaal hulpmiddel. "In een veilige behandelrelatie heb je meer zekerheid over de veiligheid van een app", aldus Brandenburg.
Het grote voordeel van digitale zelfmanagementtools is volgens Brandenburg dat de patiënt meer betrokken is bij zijn of haar eigen behandeling.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bart Brandenburg

24 juni 2013

De toon van de discussie op het Digitale Zorg Event was veel positiever dan de kop van het artikel doet vermoeden.
Bovendien waren net daarvoor huisarts Stijn van Kerkhoven, zijn patiënt Jo van Megen en projectmanager (voormalig praktijkondersteuner) Jolanda Menting van Praktijkondersteuning Zuidoost Brabant (PoZoB) aan het woord geweest die enthousiast vertelden over hun goede praktijkervaring met digitaal zelfmanagement via Mijn GezondheidsPlatform (zie www.mijngezondheidsplatform.info )
Er zijn dus wel degelijk enthousiaste huisartsen (en hun patiënten)!

Bart Brandenburg, arts
Medicinfo

Belangenverstrengeling: Medicinfo is de maker van Mijn GezondheidsPlatform (maar doet daar niet geheimzinnig over)

Top