ACTUEEL

Artsen trekken stekker uit Tweetspreekuur

Na bijna 4 jaar actief te zijn geweest stopt het ‘Tweetspreekuur’ op Twitter. Volgens de beide artsen die het Tweetspreekuur runnen, was de rek eruit. “Er zat eigenlijk weinig ontwikkeling meer in”, zegt Bart Brandenburg, één van de twee initiatiefnemers.

Laagdrempelig

Patiënten konden bij @Tweetspreekuur terecht met hun medische vragen. Het Tweetspreekuur was opgezet door de Nijmeegse huisarts Erik Jansen en de arts Bart Brandenburg. Het spreekuur op Twitter bood laagdrempelig medisch advies. De artsen wilden met het Tweetspreekuur patiënten helpen de juiste informatie te vinden en te verwijzen naar medische websites van goede kwaliteit. Ook adviseerden zij patiënten naar de huisarts te stappen als dat nodig was.

Geen echte ontwikkeling

“Op zich werkte het prima”, vertelt Bart Brandeburg op Mednet.  “Maar er zat verder geen echte ontwikkeling in. Soms kregen we enkele vragen per dag, maar er waren ook dagen dat er geen enkele vraag binnenkwam."

Beperkingen

Het idee om via Tweetspreekuur een echte community te laten ontstaan, is maar gedeeltelijk gelukt, zegt Brandenburg. “Twitter heeft natuurlijk zijn beperkingen. Enerzijds kun je er veel zinvolle informatie op kwijt, anderzijds hebben mensen soms net wat meer nodig, of willen zij de informatie liever via een andere weg. Bovendien zijn er veel meer spreekuren op Twitter, zoals het @babyspreekuur en noem maar op. Dat gaat allemaal natuurlijk gewoon door.”

Niet bekend

Of Tweetspreekuur door anderen wordt overgenomen en op die manier wordt voortgezet, is nog niet bekend. Brandenburg: “Als er zich serieuze kandidaten aandienen die onze naam willen gebruiken, zullen we dat serieus bekijken.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jan

26 juni 2013

Een luchtbel doorgeprikt. En ach, het werd ook niet vergoed door de verzekeraars, dus zo hard lopen we niet meer.

Top