Tech

Philips sluit deal 300 miljoen met ziekenhuis in VS

Koninklijke Philips heeft een samenwerkingsovereenkomst ter waarde van 300 miljoen dollar met een looptijd van vijftien jaar gesloten met het Georgia Regents Medical Center in de Verenigde Staten.

Philips gaat adviesdiensten, geavanceerde medische technologieën, onderhoudsdiensten en ondersteuning bij prestatie-optimalisering en planning leveren aan het Georgia Regents Medical Center. Daaronder vallen beeldvormingssystemen, patiëntbewakingssystemen en klinische informatiesystemen leveren, evenals verlichtings- en consumentenproducten. Daarnaast biedt Philips het Georgia Regents Medical Center snel toegang tot nieuwe apparatuur en trainings- en opleidingsmaterialen. De overeenkomst moet het ziekenhuis in staat stellen om zijn bedrijfskosten beter te beheersen.

Innovatief bedrijfsmodel

Doel van het samenwerkingsverband is om een meer patiëntgerichte zorg mogelijk te maken en om een innovatief bedrijfsmodel op te zetten. Het Georgia Regents Medical Center is een openbaar  ziekenhuis en een academisch medisch centrum plus talrijke klinieken die zorg bieden aan zo’n vijf miljoen burgers in de staten Georgia en South Carolina.

Van diagnose tot behandeling

Philips en het Georgia Regents Medical Center gaan nauw samenwerken om zowel ziekenhuispatiënten als poliklinische patiënten snellere, meer effectieve en meer betaalbare zorg te bieden binnen de gehele zorgketen, van diagnose tot behandeling. Het  contract heeft betrekking op alle zorgspecialisaties, waaronder radiologie, cardiologie, neurologie, oncologie en pediatrie, en richt zich tevens op onderzoek en ontwikkeling voor (technologische) innovatie binnen de zorg.

'Klimaat van innovatie scheppen'

"Door samen te werken met Philips, brengen we alle belanghebbenden rond de tafel zodat we beter kunnen plannen voor de gezondheidszorg van de toekomst. Om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden, moeten we de beperkingen van het traditionele vraag-en-aanbodmodel ontstijgen", zegt David S. Hefner, CEO van het Georgia Regents Medical Center. "Ons doel is om een klimaat van innovatie te creëren dat de gezondheid van onze patiënten ten goede komt."

Tegemoetkomen aan langetermijnbehoeften van patiënten'

"We zijn trots op dit innovatieve samenwerkingsverband met het Georgia Regents Medical Center. Philips en het Georgia Regents Medical Center hebben een gezamenlijke visie: we willen de toekomst van de gezondheidszorg vormgeven door op een creatieve en kostenefficiënte manier tegemoet te komen aan de langetermijnbehoeften van patiënten," aldus Deborah DiSanzo, CEO van Philips Healthcare.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

1 juli 2013

Destijds heb ik Philips afgestoten en ben in zee gegaan met de concurrentie. Het scheelde me bijvoorbeeld 5 ton op 1 röntgen -apparaat! Dat was weer gauw verdient voor mijn ziekenhuis.

Begrijpelijk dat Philips nu een voet tussen de deur wil krijgen in de VS want de interne markt zijn ze uitgekakt.

Top