ACTUEEL

Bewoner verdacht na brand in ggz-instelling

In een psychiatrische instelling aan de Begijnstraat in Etten-Leur is donderdagavond laat een grote brand uitgebroken. Dat heeft de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant bekendgemaakt. De brandweer redde vijf personen uit het pand. Een 52-jarige bewoneris aangehouden. De politie denkt dat hij schuldig is aan de brand, zei een woordvoerder vrijdag.

De brand ontstond rond kwart over elf in de gesloten afdeling van de GGZ. Hij bleef beperkt tot één ruimte en was even voor twaalf uur onder controle. Directeur Kees van Aart van GGz Breburg zei dat de brand ontstond in de kamer van de aangehouden bewoner.

De vijf personen, die in de brandende ruimte aanwezig waren, werden door de brandweer uit het pand gehaald. Ze werden behandeld wegens ademhalingsproblemen maar hoefden volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio niet naar het ziekenhuis.

Schade

Enkele naastliggende kamers liepen rook- en roetschade op. De bewoners van deze kamers kunnen in andere ruimtes van hetzelfde pand terecht. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Trinks

8 juli 2013

De berichtgeving had wel wat zakelijker en terughoudender kunnen zijn. Wanneer er in een woonbuurt op een avond een brand uitbreekt in een woning, staat er dan ook de volgende dag in de krant: 'De ex partner van de vrouw des huizes was op bezoek. Hij wordt er van verdacht de brand te hebben aangestoken?' Nee, de correcte berichtgeving naar buiten is: De oorzaak van de brand is in onderzoek. Daarom vind ik ook dat directeur Kees van Aart buiten zijn boekje gaat. Hij hoeft geen mededelingen te doen naar buiten, naar de pers, over 'de aangehouden 52 jarige bewoner in wiens kamer de brand ontstond'. Ook mensen die verblijven in een GGZ instelling behouden hun recht op privacy. Sire is toch juist vorige week weer met een grootscheepse reclame begonnen? Dit soort berichtgeving helpt niet. Het feit op zich is erg genoeg, maar psychiatrische patiënten zijn niet bij voorbaat 'verdachten'.

Top