ACTUEEL

Amstelring schrapt honderden banen

De Amsterdamse zorginstelling Amstelring zou 1.100 medewerkers willen ontslaan in de komende drie jaren. Dat meldt Spits! De reden is sluiting van verzorgingshuizen voor bewoners die lichtere zorg nodig hebben.

Voorzitter Rob van Dam van de raad van bestuur van Amstelring praat vrijdag met vakbonden over een sociaal plan. In Het Parool zegt hij nog niet te weten hoeveel banen in het geding zijn. Wel is duidelijk dat het om honderden banen gaat.

Verzorgingshuizen

Amstelring lijdt volgens Van Dam verlies op de oude verzorgings- en verpleeghuizen omdat nieuwe cliënten liever thuis worden verzorgd. Daarnaast stelt de overheid strengere eisen voor mensen in aanmerking komen voor een plek in een verzorgingshuis. "Het personeel dat hier werkt wordt grotendeels overbodig. Hooggekwalificeerd personeel blijft nodig, want zij verzorgen de ouderen die overblijven en juist meer zorg nodig hebben. Verouderde locaties zoals het Willem Dreeshuis in Oost, Sint Jacob aan de Plantage Middenlaan en het verpleeghuisdeel van de Drie Hoven moeten sluiten", zegt Van Dam tegen RTV Noord-Holland. De klappen voor het personeel vallen volgens Amstelring onder meer bij de ondersteunende diensten.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Haket

12 juli 2013

iK VIND HET WAARDELOOS ZO ALS DE ZORG WORD AFGEBROKEN WE GAAN WEER TERUG NAAR DE JAREN 30 WEER MET HET PETJE IN DE HAND EN VRAGEN OM EEN AALMOES.

Dijsselbrandnetel

15 juli 2013

DAT KOMT OMDAT WIJ GRAAG LID WILLEN BLIJVEN VAN ONZE EIGEN EU! DAT HEEFT EEN PRIJSKAARTJE. BANKEN BEPALEN VIA INVESTEREN MET ZORGGELDEN DE VRIJE MARKT IN DE NIEUWE ZORG.
BRUSSEL TIKT ONS BANKEN OP DE VINGERS VIA DE ECB.. HET PERSONEEL IN DE ZORG VERDIENT TE VEEL ZEGGEN DE ZORGONDERNEMERS IN DE VRIJE PRIVATE ZORG DUS ZEGT BRUSSEL DAT HET BETER IS DAT DE ZORG WORDT GEKAALD. ANDERS HALEN JULLIE DE 3% NORM NIET. EN DE BANKEN MOGEN OOK NIET OMVALLEN. EN WIE ZEGT DAT SNAP IK IS KNETTERGEK.

Top