ACTUEEL

SP wil massaontslag bij Vivium voorkomen

SP-Kamerlid Paul Ulenbelt wil het ontslag van 125 Hilversumse thuiszorgmedewerkers voorkomen. Thuiszorgorganisatie Vivium staat volgens de SP op het punt bij het UWV ontslag aan te vragen voor deze mensen, indien zij weigeren een lager loon te accepteren.

De SP heeft dinsdagmiddag in Hilversum een petitie aangeboden bij het UWV. Daarin roept de partij op deze mensen niet zomaar te laten ontslaan. Volgens de SP valt er buitengewoon veel af te dingen op de aankomende collectieve ontslagaanvraag. Zo wijst Ulenbelt erop dat het werk in de thuiszorg alleen maar zal toenemen “zeker met het voorgenomen regeringsbeleid om mensen langer thuis te laten wonen”. Verder wijst hij erop dat de totale Vivium Zorggroep afgelopen jaar nog 5 miljoen winst heeft gemaakt.

Sensire

SP-Kamerlid Ulenbelt riep de Tweede Kamer vorige week op om nog tijdens het reces met minister Asscher van Sociale Zaken te debatteren over de ontslagen bij de Achterhoekse thuiszorginstelling Sensire. Met een debat hoopt hij de ontslagen te voorkomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top