ACTUEEL

Zorg in gevaar door conflict besturen

Een conflict tussen het bestuur van Centraalzorg Vallei & Heuvelrug en het bestuur van wooncomplex Plus Wonen in Leusden zorgt ervoor dat de veiligheid en kwaliteit van de zorg mogelijk gevaar lopen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de instelling daarom onder verscherpt toezicht gesteld.

Plus Wonen in Leusden is een woon- en zorgcomplex voor jong volwassenen met schizofrenie of aanverwante stoornissen. Centraalzorg Vallei & Heuvelrug is verantwoordelijk voor de aangeleverde zorg in dit wooncomplex. Beide besturen liggen al een tijd met elkaar overhoop. Volgens de inspectie is dat een mogelijk risico voor de veiligheid en kwaliteit van zorg. Bovendien bleek tijdens het inspectiebezoek ook dat de zorgdossiers niet op orde waren.

Maatregelen

Het verscherpt toezicht geldt voor de komende drie maanden. Er is inmiddels een mediator ingesteld die beide besturen weer op een lijn moet krijgen. Daarnaast eist de IGZ dat de zorgdossiers volgens de geldende richtlijnenen normen worden ingericht. De inspectie zal dit met onaangekondigde bezoeken toetsen. Het inspectiebezoek maakte onderdeel uit van het toezicht op nieuwe instellingen in de geestelijke gezondheidszorg. (ANP / Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top