ACTUEEL

Emergis wil scherper toezicht IGZ beëindigen

Ggz-instelling Emergis wil het geïntensiveerde toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) opheffen. Emergis presteert volgens de IGZ in heel Nederland het slechtst wat betreft zorg aan verslaafde schizofrene patiënten. Dat meldt Psy.

Van Leersum verbetert zorg

Bestuursvoorzitter Leen van Leersum van Emergis is geschrokken van de scherpe bewoordingen van de IGZ over de zorg aan verslaafde schizofrene patiënten. Hij bestrijdt de uitkomsten van het rapport echter niet. Emergis was naar aanleiding van bezoeken van de inspectie eind 2008 al aan de slag gegaan met verbeteringen. Van Leersum: “We wisten natuurlijk op basis van de inspectiebezoeken al wel dat de nodige verbeteringen nodig waren en daar zijn we ook volop mee bezig. Zo werken we aan deskundigheidsbevordering en is een extra psychiater aangetrokken met kennis van de zorg aan verslaafde schizofreniepatiënten. Ook werken we aan een afdeling voor dubbele diagnose. Betere contacten met familie hebben onze aandacht. Er is onder andere recent een familievertrouwenspersoon aangesteld.”

PwC licht Emergis door

Emergis heeft zelf onderzoek laten doen naar de kwaliteit van zorg binnen de organisator. Voormalig directeur van de Parnassiagroep, Ruud van Beest, en PricewaterhouseCoopers hebben de organisatie doorgelicht. Van Leersum wil de resultaten in juli nog met de IGZ bespreken zodat het scherpere toezicht kan worden opgeheven. Van Leersum op de site van Psy: “Ik denk dat ook de inspectie dan een stuk positiever oordeelt over Emergis dan in haar rapportage van december 2008.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top