ACTUEEL

Achmea behaalt fors minder winst

Verzekeraar Achmea heeft fors minder winst behaald in de eerste helft van dit jaar, vooral door een daling van de premie-omzet. De nettowinst kwam uit op 123 miljoen euro, 41 procent minder vergeleken met de behaalde 210 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte Achmea dinsdag bekend.

De winst werd ook gedrukt door drie grote branden bij bedrijfsgebouwen, waardoor in totaal 44 miljoen euro aan claims binnenkwamen. Daarnaast moest Achmea meer geld apart zetten door negatieve rente-ontwikkelingen.

Zorgverzekering

De premie-omzet daalde met 3 procent tot 17,6 miljard euro. Dat kwam onder meer doordat klanten vaker kiezen voor een verhoging van hun eigen risico en een verlaging van hun aanvullende dekking.

Achmea is op het gebied van zorgverzekeringen de grootste speler in Nederland. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

14 augustus 2013

De nettowinst van deze verzekeraar, inclusief zorgverzekeraar, zou dit jaar "slechts" 250 miljoen euro gaan bedragen ? Een van de redenen is daling van zorgpremie- omzet omdat verzekerden voor meer eigen risico kozen en zich minder aanvullend verzekerden. Vraag is of dit goed of slecht nieuws is. Ik denk dat enerzijds de trend van "zelf-doen" en individualisme deze keuze bevordert, maar dat anderzijds hier ook de tweedeling zichtbaar gemaakt wordt tussen hen die eigen gezondheidsrisico's wel kunnen dragen en zij die met een te laag inkomen moeten inleveren en op "zorg" moeten besparen. Achmea overleeft dit deukje wel, maar deze mensen?

Top