ACTUEEL

Trivium gooit medische dossiers in bouwcontainer

Een 11-jarige jongen heeft patiëntendossiers van zorginstelling Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) gevonden in een bouwcontainer in Hengelo. Het gaat om vier ordners met onder meer medicatiegegevens en behandelplannen van patiënten van Trivium Meulenbelt Zorg. Dat meldt RTV Oost.

Plaatsvervangend bestuursvoorzitter Schrander van Trivium Meulenbelt Zorg noemt het “een kwalijke zaak” omdat Trivium altijd strenge procedures hanteert ten aanzien van de persoonlijke gegevens van cliënten. Hij vermoedt dat er iets fout is gegaan tijdens de verhuizing van een afdeling van het Hengelose ziekenhuis naar locatie Het Hof in Hengelo. Schrander zegt tegen RTV Oost dat hij tot de bodem uitgezocht wil hebben hoe de patiëntendossiers in de container terecht zijn gekomen.

TMZ biedt onder meer verpleging, verzorging, begeleiding, personenalarmering en huishoudelijke zorg aan ouderen en chronisch zieken. Dit gebeurt in woonzorgcomplexen en bij mensen thuis. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. Er werken ruim 2100 medewerkers en 1100 vrijwilligers bij TMZ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top