ACTUEEL

Groningse NOVO-locatie beschoten

Een locatie van zorginstelling NOVO in Groningen is donderdagmorgen vroeg beschoten. In het raam van een van de studio's zit een kogelgat. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

"Gelukkig was daar niemand thuis", aldus divisiemanager Rik Bakker tegenover de krant. De 35 gehandicapte bewoners van het gebouw zijn gisteren ergens anders ondergebracht. De politie gaat ervan uit dat het schot niet gericht is tegen de instelling, maar was bedoeld voor een van de bewoners. Eerder deze maand was er ook al eens geschoten.

Volgens Bakker zijn de beschietingen gericht op één persoon. De schutters hebben echter twee keer op de verkeerde woning geschoten. Bakker zegt geen idee te hebben wie er achter zitten en waarom er is geschoten.

Terugkeer

Of en wanneer de bewoners van de instelling weer terug kunnen naar hun onderkomen in de Antillenstraat, weet Bakker nog niet. De schrik zit er goed in bij de cliënten van Novo. "Ons eerste doel is de mensen hun gevoel van veiligheid weer terug te geven. Dan zullen we bekijken of ze terug willen keren of niet." (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top