ACTUEEL

Wouter Teer stapt in bestuur GGZ Friesland

Wouter Teer stapt in bestuur GGZ Friesland

Psychiater Wouter Teer wordt per 1 november 2013 lid van de raad van bestuur van GGZ Friesland. Hij wordt verantwoordelijk voor het zorginhoudelijk beleid.

Teer was eerder bestuurslid bij Antes. Daar was hij verantwoordelijk voor ambulante en klinische zorg aan patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen, waarbij ook sociale verslavingszorg tot zijn aandachtsgebieden behoorde. GGZ Friesland heeft de afgelopen tijd geïnvesteerd in het oprichten van teams voor Flexible Assertive Community Treatment (FACT). Deze teams bieden in de wijk outreachende (bemoei)zorg aan mensen met ernstige aandoeningen. Voor de doorontwikkeling van deze teams is de kennis en ervaring van Teer zinvol, stelt de raad van toezicht.

Teer heeft verder brede ervaring op het terrein van de ziekenhuispsychiatrie en is in Rotterdam nauw betrokken geweest bij de voorbereiding WMO en basis-GGZ. Deze ervaring kan hij binnen GGZ Friesland goed gebruiken, aldus de raad van toezicht van GGZ Friesland.

Nevenfuncties

Teer is voorzitter van de stuurgroep Convenant Acute Psychiatrie, die zich bezighoudt met het vormgeven van de acute psychiatrie in Rijnmond. Ook is hij secretaris van het bestuur van de Stichting Tijdschrift voor Psychiatrie en adviseur voor het Centrum voor Certificering ACT en FACT.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Paling

26 augustus 2013

Gefeliciteerd.

shroik

18 augustus 2016

Dit is toch niet die malloot die Udo D. vrijgelaten heeft hoop ik?

Top