ACTUEEL

Cardiologen Ruwaard mogen weer aan het werk

De cardiologen van het voormalige Ruwaard van Putten-ziekenhuis in Spijkenisse mogen weer aan het werk. Dat meldt RTV Rijnmond. Het trio werd in november 2012 geschorst op grond van nalatigheid.

Volgens de inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) is er door het faillissement van het ziekenhuis in Spijkenisse een nieuwe situatie ontstaan, aldus RTV Rijnmond. De banden met hun oude werkgever zijn doorgesneden. Als de cardiologen weer aan het werk gaan, moeten ze dit wel melden aan de inspectie. De inspectie wil op dat moment weten op welke manier de cardiologen zorg gaan leveren.

Geen oordeel

Gerard van Beek, één van de hartspecialisten, kan zich moeilijk vinden in het besluit. “We zitten ruim acht maanden thuis”, aldus Van Beek tegenover RTV Rijnmond. “We hebben helemaal geen inkomsten. De onderzoeken zijn niet afgerond en is er dus geen oordeel geveld. Toch moeten we ons weer melden bij de inspectie, als we überhaupt nog aan het werk komen.” De hartspecialisten hebben advocaten ingeschakeld om de schorsing aan te vechten.

Onderzoeken

Er lopen nog vier onderzoeken rondom het voormalige Ruwaard van Putte Ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie heeft nog geen beslissing genomen over bijna dertig aangiften die tegen de cardiologen werden ingediend. De IGZ heeft het onderzoek naar het handelen van de specialisten nog niet afgerond. Hieruit volgen wellicht verwijzingen naar de tuchtrechter.

De commissie Danner onderzocht op verzoek van het Spijkenisser ziekenhuis alle overlijdensgevallen van 2010 tot en met eind 2012. Dat rapport verschijnt vermoedelijk begin september. Tot slot onderzoekt de Onderzoeksraad voor Veiligheid onder meer hoe het Ruwaard incidenten en vermijdbare doden registreert en iets met die formatie doet. Dat rapport is voorlopig nog niet klaar.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Verboom

23 augustus 2013

Onbegrijpelijk dat wij specialisten ons nog maar iets aantrekken van het Kluchtcollege.
Cardiologen probeer in Belgie of Duitsland aan de slag te gaan. Het klimaat hier is nog erger dan onder die andere KGB tijdens de koude oorlog!
De marktwerking heeft Nederland kapot gemaakt en de Inspectie is de slippendrager van de belastingdienst geworden.
Vlieg uit, vertrek en gun jezelf weer een normaal leven. Dat is in dit doodzieke land niet meer mogelijk!
Wij specialisten moeten uitgekleed worden tot op het bot. Nivelleren! Transparantie! Meedogenloos socialisme! Dat zijn de nieuwe kerntaken waarschijnlijk van de doorns betaalde IGZ!
En anders maar massaal doen wat Mugabe ( Afrika) zijn politieke tegenstanders heeft aangeraden: zelfmoord plegen.

Anoniem

1 september 2013

@Verboom Is nu het neo-liberalisme de boosdoener of het socialisme? Feit is dat incompetentie de boventoon voert.

Top