ACTUEEL

Röpcke Zweers start proef thuiszorg kankerpatiënten

Oncologiespecialisten en verpleegkundigen van het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg geven sinds kort thuisbehandelingen aan kankerpatiënten. Daardoor hoeven zij minder vaak naar het ziekenhuis. Het gaat om een proef. Dat meldt RTV Oost.

De zorg aan huis bestaat ontlast patiënten. Frequente ziekenhuisbezoeken kunnen  name voor kankerpatiënten erg vermoeiend zijn. De zorg aan huis bestaat met name uit bloedcontroles en het toedienen van medicatie. Als de proef met de oncologiepatiënten goed verloopt, overweegt het ziekenhuis om ook andere groepen patiënten deze dienst te gaan bieden. Dat meldt RTV Oost.

Het Röpcke Zweers Ziekenhuis, dat met de proef intensief samenwerkt met andere zorgaanbieders in de regio, verwacht dat de zorg aan huis op termijn goedkoper is. Volgens een onderzoek van TNO kunnen de totale zorgkosten in de regio rond Hardenberg binnen nu en zeven jaar met ruim één miljoen euro omlaag.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

de Jong

27 augustus 2013

Hoe komt het toch dat ziekenhuizen hun plannen voor extramurale of transmurale zorg als vernieuwend presenteren terwijl binnen de eerste lijn dit soort zorg al geboden wordt of kan worden? Specialistische thuiszorgteam leveren al vele jaren hoogwaardige technologische zorg waaronder het toedienen van cytostatica, afname van bloed, transfusies etc. Het zijn vaak de specialisten uit het ziekenhuis die het liever in " eigen" hand houden en het bijv omslachtig vinden de bloeduitslagen via een ander laboratorium te verkrijgen. Ook ziekenhuizen als het UMCU en het Diakonessenhuis Utrecht boden overigens 10 jaar geleden al dit soort zorg thuis aan in voorkomende gevallen.

Top