ACTUEEL

Thebe verklaart 145 medewerkers boventallig

Zorgorganisatie Thebe verklaart per 1 september 2013 zo'n 145 medewerkers op voornamelijk ondersteunende afdelingen boventallig. Hiermee wil Thebe bezuinigen op de grote overhead die de organisatie heeft. Dat verklaart Thebe vandaag in een persbericht.

"Bij Thebe is 23 procent van de organisatie ondersteunend aan de zorg, terwijl dit bij een gemiddelde organisatie in de zorg 15% is. Wil Thebe de zorg goed, maar eenvoudig en betaalbaar houden, dan moet de organisatie eenvoudiger worden," zo stelt Thebe in het persbericht.

Sociaal statuut

Gesprekken tussen de raad van bestuur van Thebe en de vakbonden hebben geen sociaal plan opgeleverd. In de ogen van de raad van bestuur van Thebe zijn de kosten van de eisen van de vakbond onbetaalbaar. De raad van bestuur van Thebe heeft wel een sociaal statuut opgesteld dat mede gebaseerd is op de onderhandelingen met de vakbond. In dit sociaal statuur staat onder andere dat minimaal 25 boventallig verklaarden een interne herplaatsing zullen krijgen. Ook is er tijd en geld beschikbaar gesteld voor medewerkers om een nieuwe baan te kunnen vinden.  

Thebe is een zorg- en dienstverleningsorganisatie voor alle inwoners van Midden- en West-Brabant. Thebe biedt een breed dienstenpakket voor jong en oud. Van kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, hulp bij het huishouden, thuiszorg tot zorg in onze 20 woonzorgcentra. Er werken circa 8.500 medewerkers bij Thebe.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jonge socialisten

27 augustus 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 27-08-2013 22:50.

Top