ACTUEEL

Arts opnieuw in de fout

De arts H.J. Gelmers uit Heeten is berispt door het Centraal Tuchtcollege. Dat heeft het ministerie van VWS bekend gemaakt. Deze aantekening is op 13 augustus 2013 bijgeschreven bij zijn inschrijving in het BIG/register. In 2002 werd hij als neuroloog nog voor een jaar geschorst.

Reden is dat Gelmers een onjuiste verklaring of rapport heeft afgeleverd. Om wat voor verklaring of rapport het gaat, is niet bekend gemaakt. Het BIG-register houdt onder meer bij welke maatregelen artsen opgelegd hebben gekregen.

Gesjoemel

Neuroloog Gelmers, die destijds voor het Twenteborg Ziekenhuis werkte, werd in 2002 een jaar geschorst door het tuchtcollege en door de rechtbank veroordeeld tot een geldboete van 130.000 euro. Dat meldt RTV Oost. De neuroloog kwam in opspraak toen bekend werd dat hij bij een Europese studie naar dipyridamol, een medicijn voor preventie van een herseninfarct, door het Duitse bedrijf Boehringer Ingelheim, 438 patiënten had verzonnen. Daarmee zou hij ten onrechte geld incasseren. Het medisch tuchtcollege schorste hem voor een jaar.

Hij nam hierop ontslag bij het Twenteborg Ziekenhuis. Waar hij nu werkzaam is, is onduidelijk.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Fatima M.

27 augustus 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 27-08-2013 20:43.

Anoniem

28 augustus 2013

De uitspraak van het Centraal Medisch Tuchtcollege is hier te vinden:
http://tuchtrecht.overheid.nl/nieuw/gezondheidszorg/uitspraak/2013/YG3145

In het kort komt het er op neer dat Gelmers in zijn hoedanigheid van medisch adviseur een casus evident en (door het negeren van cruciale feiten) opzettelijk onjuist heeft beoordeeld met als conclusie 'ondeskundig en onoordeelkundig handelen' van een plastisch chirurg. Dat zowel het regionaal tuchtcollege hem hiervoor een berisping geeft is veelzeggend.

Gelmers is nog steeds actief als 'medisch adviseur'.

Top