ACTUEEL

Nedap lanceert fonds voor mantelzorgers

Nedap lanceert fonds voor mantelzorgers

Nedap, fabrikant van intelligente technologische oplossingen, heeft een fonds opgericht om lokale activiteiten voor mantelzorgers te ondersteunen. Mantelzorgers kunnen een activiteit vergoed krijgen uit het fonds, mits deze activiteit meerdere mantelzorgers helpt en ontlast in hun dagelijkse bezigheden.

Het fonds loopt via het zorgportaal Carenzorgt van Nedap, een digitaal plansysteem dat door zo´n 15.000 mantelzorgers actief wordt gebruikt. Ruben Swieringa, ontwikkelaar van Carenzorgt: `Wij hebben veel bewondering voor de 4 miljoen mantelzorgers die naast een eigen druk leven ook nog de zorg hebben voor iemand. Met Carenzorgt bieden wij al een kosteloos hulpmiddel om het regelen eenvoudiger te maken en inzicht in de zorg te geven. Met het fonds gaan we een stapje verder, door ze waardering te geven voor hun inspanningen.’ 

Winnaars

Een onafhankelijke jury, bestaande uit een zorgaanbieder, een adviseur van Vilans, de directeur van Stichting Informele Zorg Twente en een raadslid van de gemeente Enschede , beoordelen iedere maand de activiteiten en kiezen een winnaar.

De initiatiefnemers brengen het fonds landelijk onder de aandacht op Radio2, via online media, alle huisartsenpraktijken in  Nederland, meewerkende mantelzorgsteunpunten en zorgaanbieders.

Carentzorgt

Carenzorgt is een kosteloos te gebruiken website die mantelzorgers helpt bij het regelen van zaken rondom de zorg voor iemand. Wanneer zorgaanbieders met een digitaal plansysteem werken, ziet de familie en mantelzorger op Carenzorgt wanneer de thuiszorg langskomt. Ook zorggegevens uit het cliëntdossier kunnen inzichtelijk worden gemaakt voor de familie, zoals bloeddruk en verpleegkundige rapportages. Straks wordt het ook mogelijk om de communicatie tussen huisarts en verpleegkundige te bekijken op Carenzorgt. Momenteel zijn zo’n 50 zorgaanbieders aangesloten op Carenzorgt.

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Marjo Brouns

28 augustus 2013

Je zou de indruk krijgen dat er echt iets gedaan wordt voor mantelzorgers wanneer je dit artikel leest. Ik betwijfel dat ernstig. Een fonds voor mantelzorgers? Het lijkt eerder een reclamestunt om meer bekendheid te geven aan Carenzorgt en op deze manier meer gebruikers te werven.
Een fonds, een jury, een winnaar? Ik voel me beledigd als mantelzorger wanneer een wedstrijd onder de mantelzorgers gehouden wordt. Dat is geen fonds, dat is een wedstrijd met als doel meer gebruikers te werven voor Carenzorgt.
Ik begrijp dat organisaties hun producten onder de aandacht willen brengen, ik heb er erg veel moeite mee als dit gepromoot wordt alsof mantelzorgers gewaardeerd en beloond worden, sorry, iets kunnen winnen en een jury bepaald wie de beste mantelzorger van de maand is.
Mantelzorger worden daadwerkelijk pas gewaardeerd wanneer je hen faciliteert en helpt te zorgen op de manier zoals die bij zorgvragen en mantelzorger past. En niet door een competitie te organiseren.

Anoniem

28 augustus 2013

Oeps. Ben bang dat je de spijker op zijn kop slaat.
Dit riekt wel erg naar reclame in een sociaal verantwoord jasje.

Cora Postema

29 augustus 2013

Marjo, ik zie het anders. Het is een fonds voor activiteiten door anderen bedacht om mantelzorgers te ondersteunen. Die bedenkers van ondersteunende activiteiten gaan dus met elkaar een wedstrijdje aan om het geld voor het goede doel. In feite werken subsidies net zo. Het in de ogen van de subsidiegever beste idee wordt beloond. In feite heeft dit helemaal niets met mantelzorgers te maken.... die mogen afwachten wat er voor hun bedacht wordt.Ik hoop dat ze mee mogen doen in het verzinnen van nuttige besteding van het geld en de 'jury'. Ik wil best 'jurylid' zijn. :-)

Anoniem

1 september 2013

tsja, wat zullen we hiervan zeggen. Je mag natuurlijk als organisatie best te koop lopen met het ondersteunen van goede doelen, dat doen er meer, en als je een goed doel steunt dan is dat ook prijzenswaardig. Niks mis mee.
Maar bij deze vorm heb ik ook mijn twijfels.
Als je nou echt als softwarebouwer onbaatzuchtig de mantelzorger wilt helpen, doneer dan gewoon aan het SIZ (Steunpunt Informele Zorg) zou ik zeggen, die ondersteunen mantelzorger echt. Helemaal makkelijk als je blijkbaar toch al connecties in Twente hebt en de directeur himself van siztwente in je nieuwbakken jury zit. En maak dan lekker veel publiciteit over je donatie.
En wat betekent 'het fonds loopt via het portaal' ? Sluit je aan op ons portaal en dan pas kun je verzoeken indienen? Da's pas ziek. Sorry Nedappian Marketeers, we're not buying it.

Anoniem

9 september 2013

je hoeft je niet aan te melden op hun portaal, op de Vilans website zag ik een directe link naar het fonds: www.carenfonds.nl

Top