ACTUEEL

OLVG start verkoop locatie Prinsengracht

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) is deze week gestart met de openbare verkoop van de locatie aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het ziekenhuis ziet de benodigde renovatie van het pand op dit moment als ‘een onverantwoorde investering’.

Website

Het ziekenhuis heeft voor het biedingsproces een speciale website gelanceerd, waar meer informatie over het monumentale grachtenpand is te vinden. Een uitgebreide fotogalerij en een virtuele rondleiding moeten potentiële kopers gedetailleerde informatie geven over het pand dat al sinds 1857 dienst doet als ziekenhuis.

Renovatie

Het OLVG kondigde vorig jaar de verkoop van de locatie Prinsengracht al aan, maar had toen nog plannen om het slechts gedeeltelijk te verkopen om zo de centrale locatie in de binnenstad van Amsterdam te behouden. In dagblad het Parool laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten dat deze optie nu niet meer aan de orde is. “Het pand is prachtig, maar het moest nodig worden gerenoveerd om het aan de eisen van deze tijd aan te passen. Dat zou een investering vergen die nu onverantwoord is."

3 Reacties

om een reactie achter te laten

specialist ( getergd)

30 augustus 2013

Betekent dat ook dat het gewone personeel op straat komt? Wat betekenen garanties van het OLVG nog bij openbare verkoop?
Heeft het OLVG misschien nog meer locaties die niet meer aan de eisen van de tijd voldoen en waar men nu nog over zwijgt?
Wie heeft er belang bij sluiting van de Prinsengracht?

Velen van ons hebben een 'huis onder water'. Staan aan het begin van een onzekere carrière, hoge investeringen gedaan.

Nee, waar een directrice met een strafblad de scepter zwaaide, daar gaat de partner van de VVD minister redden wat er te redden valt en de beste kliniekn moeten dicht?
Wat een land.

Anoniem

30 augustus 2013

Jammer dat men Loek Winter niet de kans heeft gegeven ook de Prinsengracht te redden. Van nabij mocht ik meemaken hoe alles wat hij aanraakte winstgevend werd. Ook onze kliniek is door Loek Winter een centrum van zorg kunnen worden in een wereldstad.
Het is ons een raadsel waarom het OLVG niet gekozen heeft voor een fiancieel krachtige onderhandelaar.
Als geen ander heeft Loek Winter het inzicht hoe een ziekenhuis zoals de Prinsengracht voor sluiting te behoeden!
Werd er soms grootschalig gefraudeerd?

de Vries

30 augustus 2013

Blijkbaar is anonieme 2 niet op de hoogte van de problematiek betreffende de Prinsengracht.
Niemand, ook rontgenoloog Winter niet, kan iets 'redden'.
Door zijn optreden rond het Langeland ziekenhuis is het vertrouwen van investeerders verdwenen!
Niet iemand dus om direkt aan te denken bij zulke grote transities als nodig zouden zijn in de Prinsengracht locatie. Hij heeft er de capaciteiten en het geld niet voor.

Top