ACTUEEL

Omstreden drinkende huisarts sluit praktijk

De Zoetermeerse huisarts Robbert Kraamer stopt vrijdag 'met pijn en moeite' met zijn praktijk. De arts kwam in opspraak na beschuldigingen van drankmisbruik en het stellen van verkeerde diagnoses. Dat meldt het AD.

Kraamer schrijft in een brief aan zijn patiënten dat hem het opstarten van een nieuwe praktijk onmogelijk werd gemaakt, meldt het AD.

De arts werd eerder berispt wegens ernstige nalatigheid en gebrek aan medisch inzicht. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zag echter geen reden hem op non-actief te stellen. Daarop stelde een Kamermeerderheid dat de Inspectie te lichtzinnig optreedt tegen artsen met een verslavingsprobleem.

Kraamer werd eerder ook opgenomen in een verslavingskliniek en had last van psychische problemen, schrijft het AD. Zijn collega's zetten Kraamer, met hulp van de rechter, uit hun praktijk, waarna Kraamer voor zichzelf begon.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 september 2013

Zeer goed! Deze nalatige arts had al veel eerder de verantwoordelijkheid moeten nemen om te stoppen. Er zullen nog veel meer patienten zijn bij wie verkeerde dagnoses zijn gesteld en bij wie er fouten zijn gemaakt en die er geen zaak van hebben gemaakt.Ik ben er een van.

Jammer dat dit niet veel eerder is gebeurd.

Top