ACTUEEL

KWF Kankerbestrijding wil geld terug

KWF Kankerbestrijding wil het subsidiegeld dat nog niet besteed is door de stichting Inspire2Live terug hebben. Dat laat de organisatie maandag weten na de bekendmaking van het aftreden van het bestuur van Inspire2Live.

Van de subsidie van 3 miljoen euro die KWF Kankerbestrijding beschikbaar stelde voor het project Understanding Life, is tot dusverre 1,6 miljoen betaald aan Inspire2Live. De resterende 1,4 miljoen euro wordt niet overgemaakt, aldus KWF, dat het nog niet uitgegeven deel van het subsidiegeld terugvordert.

Het bestuur van Inspire2Live maakte zondagavond bekend op termijn af te treden vanwege de commotie over het uitgavenpatroon van de organisatie. KWF Kankerbestrijding heeft inmiddels de banden met Inspire2Live en de oprichters Peter Kapitein en Coen van Veenendaal verbroken.

Gevolgen incident

KWF Kankerbestrijding zegt de ontwikkelingen te betreuren. "Dit is in de eerste plaats slecht voor de patiënten die hopen op een grotere overlevingskans en een betere kwaliteit van leven'', aldus de organisatie. "Wij begrijpen dat deze incidenten, door wie dan ook veroorzaakt, vraagtekens oproepen bij mensen die zich vrijwillig inzetten voor kankerbestrijding. Maar wij vertrouwen er op dat een traditie van bijna 65 jaar collecteren niet wezenlijk te lijden zal hebben van dit incident. Vooral omdat er geen relatie is tussen de besteding van collectegelden en de besteding van Alpe d'HuZes-gelden.'' (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top